PUUR JONG biedt naast outdoor-coaching ook psychologische behandeling aan. 

De psychologenpraktijk biedt behandeling aan voor zowel basis als specialistische GGZ. Afhankelijk van de behandelmethode, vindt de behandeling binnen in de praktijk plaats. Indien gewenst met een outdoor-aanvulling / lichaamsgerichte coaching, waarbij dus zowel lichaam als geest in beweging wordt gezet. Wij bieden een behandeling op maat aan, afgestemd op de zorgbehoefte en hulpvraag van de jeugdige. Wij bieden behandeling aan bij de volgende klachten:IMG 5851

 • Angsten
 • Faalangst
 • Depressiviteit
 • Negatief zelfbeeld
 • Gebrek aan zelfvertrouwen
 • Traumatische gebeurtenissen (PTSS)
 • Persoonlijkheidsproblematiek
 • Sociale problemen
 • Burn-out klachten 
 • Klachten als gevolg van ADHD/Autisme
 • Opvoedproblemen

 

Er wordt gebruik gemaakt van oplossingsgerichte behandeltechnieken, cognitieve gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), EMDR, exposuretherapie, schematherapie, mindfulness en spel /creatieve therapie. Vaak wordt behandeling gecombineerd met lichaamgerichte therapie in de vorm van outdoor-coaching en sport, zie coaching.

Indien wij dit nodig achten, is er een mogelijkheid voor een psychiatrisch consult. Dhr. R. Cardynaals is als kinderpsychiater verbonden aan Puur Jong. 

 

Procedure

Er vindt bij aanvang een kennismakings/intake-gesprek plaats, waarin wij een duidelijk beeld willen krijgen van de vraagstelling, de problematiek en het verwachtingspatroon ten aanzien van de behandeling. Indien nodig wordt een diagnostisch traject doorlopen.

De behandeling is altijd afgestemd op de individuele hulpvraag en klachten. Er wordt samen een behandelplan opgesteld en regelmatig geëvalueerd. 

 

IMG 5859

Actuele wachttijden voor kinderen en jeugdigen

Bij PUUR JONG proberen wij ons zorgaanbod zo goed mogelijk af te stemmen op jouw/uw specifieke zorgvraag. Om zo transparant mogelijk te zijn, specificeren wij daarom onze wachttijden per zorgvraag. De wachttijden betreffen de tijd tot het intakegesprek. Nadat het intakegesprek heeft plaatsgevonden, kan de zorg gelijk opgestart worden.

Lichte tot milde zorgvraag:

Bij een behandelvraag waarin verwerking voor enkelvoudige trauma wordt gevraagd, de aanmeldklachten primair angst en/of stemmingsproblemen of ontwikkelingsproblemen betreffen is onze actuele wachttijd:

6 weken

Zware tot complexe zorgvraag:

Bij een complexe behandelvraag, te denken aan verwerking van chronische traumatisering, co-morbide problematiek, persoonlijkheidsproblematiek en/of bijkomende contextuele problemen, is onze actuele wachttijd:

8-10 weken

Volwassenen

Voor volwassenen bieden wij enkel Generalistische Basis GGZ aan. 

De wachttijd bedraagt 8 weken

 

Kwaliteitsstatuut

Download hier ons kwaliteitsstatuut

A.H.M.J. Hermans

R.T.F. Maassen