Het aanbod van PUUR JONG is gericht op de combinatie bewegen en coaching en indien nodig psychologische behandeling. Bij aanmelding wordt samen bekeken welke traject het beste aansluit bij de hulpvraag en klachten.

Tijdens coachingsgesprekken wordt vooral beweging in de buitenlucht aangeboden. Doordat het coachen voornamelijk buiten plaatsvindt tijdens activiteiten, wordt meer van het gedrag zichtbaar. Jongeren worden geactiveerd en daarnaast ondersteund bij het ontwikkelen van probleeminzicht en nieuw gedrag.

De coachsessies worden ingevuld met beweging in de vorm van bijvoorbeeld wandelen, hardlopen, boksen, voetballen of mountainbiken in de natuur. Het aanbod wordt afgestemd op individuele behoeften en wensen. Tevens is het mogelijk om Equitherapie (therapie met het paard) te volgen om meer inzicht te krijgen in eigen problematiek. Het paard reageert op lichaamstaal en voelt feilloos aan wat in iemand omgaat. Hierbij werkt het paard als spiegel, waarmee het inzicht in problemen vergroot kan worden om er vervolgens in de coachingsessies mee aan de slag te gaan.  

Tijdens de sessies is het ook mogelijk om gedragsexperimenten toe te passen, zodat geoefend kan worden met nieuw gedrag / ervaringsleren. Denk hierbij aan het oefenen van sociale vaardigheden in de praktijk en het omgaan met sociale angst. Moeilijke situaties worden juist opgezocht om met nieuw gedrag in de praktijk te oefenen. 

Website 2 AANBOD Website AANBOD speltechnieken

Tevens wordt er gewerkt met inzichtgevende spellen, ondersteunende oplossingsgerichte gesprekken, gedragsexperimenten en ontspanningsoefeningen.

Vanuit de klachten, verwachtingen en wensen van de cliënt wordt een begeleidingsplan opgesteld, waarin gewerkt wordt in vooraf opgestelde doelstellingen. Deze doelstellingen worden periodiek geëvalueerd.  

wat is equitherapie3

Wachttijden 

Op dit moment is de wachttijd tot het intakegesprek 2 weken. De wachttijd tot het opstarten van een coachingstraject is 6-8 weken.