Inge Delahaije

  • Position :
    Psychomotorisch Therapeut en Systeemtherapeutisch werker

In 1993 ben ik begonnen aan de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige. Een aantal jaren heb ik met veel plezier als verpleegkundige binnen de volwassen psychiatrie in Maastricht gewerkt op diverse afdelingen.

Echter het werken met kinderen en jongeren bleef me aantrekken. Ik besloot een aantal jaren in Breda te gaan wonen en werken om aldaar binnen de kinder-jeugdpsychiatrie ervaring op te doen als verpleegkundige. Binnen de specialistische GGZ kinder-en jeugd werd mijn interesse geboren voor psychomotorische therapie. Het al-doende bezig zijn binnen sport en spel activiteiten en het lichaamsgerichte werken spraken me enorm aan. In 2004 heb ik de opleiding afgerond tot Psychomotorisch Therapeut.

Nadat ik weer in Limburg ging wonen, deed ik werkervaring op binnen diverse specialistische GGZ instellingen als therapeut met diverse leeftijden en problematieken. Ik werkte met individuen, systemen, ouders en groepen. Het werken met kinderen/ jongeren en hun ouders of belangrijke anderen trok mijn aandacht. Ik wilde me ontwikkelen en verdiepen in een systemische visie. In 2017 koos ik ervoor om een systemische opleiding te doen aan de Interactieacademie te Antwerpen.

Het integreren van deze systemische visie en het al doende bezig zijn met een gezin binnen de Psychomotorische Therapie heeft voor mij de puzzel compleet gemaakt. Als therapeut vind ik het belangrijk om naast mensen te staan en samen te zoeken naar verbinding en betekenis.