Yoga

Het woord yoga betekent letterlijk verbinden. Door yoga te beoefenen breng je meer verbinding tussen je lichaam en geest.

Bij Puur Jong zijn we gespecialiseerd in yoga voor tieners. Juist in deze levensfase zijn er veel onzekerheden, wordt er veel van je verwacht en zijn er veel invloeden vanuit leeftijdsgenoten en social media. Dit kan voor veel onzekerheden, spanningen, frustraties en piekergedrag zorgen. Uiteindelijk kan je jezelf helemaal kwijtraken door al deze invloeden.

Door yoga kan je weer meer bewust worden van jezelf en contact maken met je eigen lichaam. Een van de belangrijkste onderdelen bij yoga is je ademhaling. We staan er nauwelijks bij stil hoe belangrijk onze ademhaling is en welke verbinding de ademhaling vormt tussen lichaam en geest. Je hebt vast wel eens in een situatie gezeten waarin je ademhaling om hoog schoot door stress of spanningen (zelfs door je eigen gedachten!). Dit heeft gelijk invloed op hoe je je lichamelijk voelt. Door yoga leer je om meer bewust te ademen in diverse houdingen en dit mee te nemen naar je dagdagelijkse bezigheden.

Yoga voor tieners is anders dan een gewone yogales, omdat er veel meer beweging in zit (ook wel Vinyasa Yoga). Echter, yoga is niet te vergelijken met een sport. Bij yoga is het heel fijn dat er geen competitie is of prestatie verwacht wordt. Yoga kan dus heel helpend zijn om spanningen te verminderen, een krachtiger lichaam te ontwikkelen, meer in contact met je lijf te komen, meer mindful te worden en vooral uit te leren gaan van je eigen mogelijkheden/grenzen. Hierdoor kan je zelfvertrouwen groeien en er meer zelfacceptatie ontstaan.

Bij Puur Jong zal yoga een aanvulling zijn op het reguliere behandeltraject. Samen met je behandelaar zal bekeken worden of yoga, individueel of in groepsverband, helpend kan zijn om je klachten te verminderen.