Over ons

Over Puur jong

Praktijk voor psychologische behandeling en jongerencoaching

Puur Jong is een psychologenpraktijk die gespecialiseerd is in de behandeling en coaching van kinderen, jeugdigen en jongvolwassenen met psychische problemen. Wij zijn actief binnen de Zuid-Limburgse gemeenten. Het team bestaat uit (GZ) psychologen die nauw met elkaar samenwerken en direct kunnen inspelen op de behoeftes van de client en diens systeem.

Psychologenpraktijk Puur Jong

Onze visie

Puur Jong is een kleinschalige praktijk, waarvan Marco Schreurs, Anne Hermans en Rebecca Maassen samen praktijkhouder zijn. Puur Jong heeft als visie dat de hulpvraag van de cliënt centraal staat. Bij aanmelding wordt samen bekeken welk behandel of begeleidingstraject, of een combinatie van beide, het beste aansluit bij de hulpvraag en klachten van de cliënt. We werken samen met de cliënt en waar nodig in zijn of haar systeem. Hierbij zijn eigen kracht, empathie, dialoog en systeemgericht werken kernbegrippen. We investeren in het contact met de cliënt en zijn of haar systeem en zijn op zoek naar de mens achter de hulpvraag.

Onze missie

Puur Jong heeft als missie het ondersteunen van kinderen, jeugdigen en jongvolwassenen in het vinden van hun eigen kracht door en hen de regie in eigen hand te laten houden. Laagdrempeligheid en het bieden van integrale zorg zijn onze kernwaarden. Kwaliteit en innovatie staan bij ons hoog in het vaandel. Wij vinden het van belang dat onze psychologen zich continu bijscholen om de kwaliteit van zorg te waarborgen.

Daarnaast volgen wij op de voet de ontwikkelingen binnen het werkveld en/of maatschappij, waardoor wij vooruitstrevend kunnen zijn. Betrokkenheid, toegankelijkheid, laagdrempeligheid zijn belangrijke waarden van Puur Jong. De cliënt dient zich bij Puur Jong ten alle tijde welkom en veilig voelen om zo een vruchtbare werkrelatie te creëren waarbij de client zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen.

Borging kwaliteit

Wij zijn continu bezig de kwaliteit van zorg te waarborgen en te verbeteren. Bij Puur Jong hechten we daarom grote waarde aan de ervaringen van cliënten en vertegenwoordigers over de zorg en ondersteuning die Puur Jong biedt.

Onze psychologen volgen geregeld opleidingen en cursussen om de kwaliteit van de zorg te waarborgen. Daarnaast voldoen we aan de strenge eisen van ISO 9001-2015. Dit is een internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Jaarlijks vindt hiervoor een externe audit plaats.

Equitherapie
Het paard als co-therapeut

Heb je vragen?

+31 (0)6 1303 4401

Stuur een email

[email protected]

Kleine stappen, groot resultaat

We werken samen aan jouw persoonlijke groei

Puur Jong is een praktijk voor psychologische behandeling en coaching gevestigd in Voerendaal en Klimmen. Wij bieden hulp aan kinderen, jongeren, jongvolwassenen en hun gezin. Ons aanbod wordt indien gewenst aangevuld met lichaamsgerichte therapie: outdoor-activiteiten, sport en spelvormen. Hiermee worden klachten zowel cognitief als lichaamsgericht aangepakt en aandacht besteed aan ervaringsgericht leren. Wij bieden lichte ondersteuning waar het kan en intensieve ondersteuning als dat nodig is.

Intake

Experts in huis

Diagnostiek

Samenwerking

Aanmeldingen via JENS