Samenwerking

Samenwerking Puur Jong

Boxchainge

Bokscoaching: Ga het gevecht met jouw uitdagingingen aan!

Boksen is aanvallen, verdedigen, anticiperen, bewegen. Je gaat de confrontatie met jezelf aan: Durf ik mijn tegenstander in de ogen te kijken? Hoe ga ik om met tegenslag? Heb ik discipline om mijzelf te beheersen? Hoe blijf ik in beweging? Krijg ik grip op dit gevecht?

Vanuit jouw kracht en dromen, ambities en doelen behalen. Dat is het doel!

Lars Goessen – website: www.boxchainge.nl

Samenwerking Puur Jong

Me Happy: praktijk voor opvoedondersteuning

Antoinette Kec: pedagoog, gecertificeerd opvoedkundige methodiek Triple P, geregistreerd zorgverlener (BIG geregistreerd) & eigenaar van praktijk voor opvoedingsondersteuning ‘Me Happy’.

Van jongs af aan wist ik: mijn passie ligt in de zorg. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest als verpleegkundige op de hartbewaking maakte ik de bewuste keuze te gaan werken in de jeugdgezondheidszorg. Zo kon ik eindelijk mijn droom najagen: werken met kinderen. In 2009 studeerde ik af als Pedagoog BE. Tijdens mijn studie werkte ik mee aan een promotie onderzoek: de opvoedingsmethodiek Triple P leefstijl, de bouwstenen van de visie van Me Happy. Me Happy: mijn visie. Het ‘reguliere’ systeem van hulpverlening sluit niet altijd voldoende aan bij de hulpvraag van ouders. Als kinderen gediagnosticeerd zijn of een behandelingstraject ingaan heb ik ervaren dat er juist bij ouders veel vragen, onduidelijkheden of onzekerheden ontstaan. Daarom ben ik in 2016 gestart met mijn eigen praktijk in opvoedingsondersteuning.

Het behandeling/ begeleidingstraject gaan we samen in. Dit kan (laagdrempelig) alledaagse opvoedvragen beantwoorden betekenen of juist intensieve begeleiding voor het hele gezin. Middels huisbezoeken werken we samen aan opvoedvaardigheden met als doel:

  • ouders in hun kracht zetten
  • de harmonie in het gezin bewaren of herstellen
  • emotionele e/o gedragsproblemen bij kinderen te voorkomen/verminderen.

Samenwerking Puur Jong

Praktijk Anouk Vermeulen

Website: www.praktijk-anoukvermeulen.nl

Na mijn HBO-studies Human Resource Management en Pedagogiek ben ik werkzaam geweest in het bedrijfsleven en in de jeugdzorg.  Mijn affiniteit heeft altijd gelegen in het ondersteunen van mensen die hun bewustzijn willen vergroten. Vandaar de voor mij logische stap om mij verder te ontwikkelen om dit gebied middels diverse opleidingen  o.a. basisopleiding ACT, ACTief opvoeden , NEI Coaching, Holistic Pulsing, Touch for Health, Basic Return kinderyoga & mindfulness.

Elk mens is uniek is, met zijn eigen karakter, gevoelens, kwaliteiten en valkuilen.

Er is een link tussen wat je denkt en voelt en hoe het zich uit in het lichaam. Bij bewustzijnscoaching staat, naast mentaal bewustzijn, ook het lichaam centraal en leer je luisteren naar de signalen en de taal van je lichaam. Zo ontdek je op een andere manier waar je tegenaan loopt. Je begrijpt het niet alleen, je doorvoelt het ook.

Mijn werkwijze is gebaseerd op een combinatie van Oosterse en Westerse filosofieën/methodieken.  De balans tussen lichaam en geest staat hierin centraal, met als gevolg dat de veerkracht van volwassenen en kinderen wordt versterkt.

Samenwerking Puur Jong

Equiteam - Roy Zinzen

Website: www.equiteam-heuvelland.nl

In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Zuyd – Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Sindsdien ben ik werkzaam in de gespecialiseerde jeugdzorg, met name op behandelgroepen voor LVB jeugd. In 2007 ben ik gestart met de 2 jarige opleiding Equitherapie SHP-e (NL), deze heb ik in 2009 afgerond en hierna ben ik ook parttime gestart met mijn eigen praktijk, Equiteam. Ik richt me op kinderen en jongeren met verschillende hulpvragen en problematieken. Denk aan trauma, verlaagd zelfbeeld, verminderd vertrouwen in zichzelf of in de ander, faalangst. Tijdens de equitherapie werk ik, samen met mijn pony’s, lichaams- en ervaringsgericht en altijd buiten. Door de oefeningen naast en op het paard ontdek je waar je grenzen liggen, dat je meer kunt en durft dan je dacht. De warmte en het contact met het paard zorgt voor geborgenheid, steun, het gevoel gedragen te worden. Veel jongeren geven ook aan rust te vinden tijdens de equitherapie, in de zo hectische en drukke wereld waarin ze opgroeien.

Ik ben SJK geregistreerd en volg regelmatig bijscholing en intervisie. Naast Equitherapeut ben ik ook, ACT 4 Kids en Pony Power voor Kids trainer.

Samenwerking Puur Jong

UnieKJP

Bureaudienst kinder- en jeugd psychiater, René Cardynaals.

Samenwerking Puur Jong

Psychologie Veerkracht

Vera Austen, GZ-Psycholoog

Samenwerking Puur Jong

Psychologenpraktijk Becker

Luciënne Becker en Karolien Celis