Vera Austen

  • Position :
    GZ-Psycholoog

Ingrijpende gebeurtenissen en traumatische ervaringen kunnen het leven van een kind en het gezin sterk beïnvloeden en verstoren.

Kinderen ontvangen bij mij deskundige traumabehandeling (o.a. middels EMDR), gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en jarenlange ervaring. Traumabehandeling en het versterken van de veerkracht van kind en gezin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en zijn verankerd in het behandelplan. Ik sta hiermee voor duurzame hulpverlening.

Ik werk oplossingsgericht en confronterend met hart voor het gezin. Ook behandel ik baby’s met (medisch) trauma middels EMDR en vind ik het belangrijk dat er meer aandacht komt voor de impact van traumatische ervaringen op hele jonge kinderen.

Ik ben in 2004 afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht, daar heb ik Gezondheidswetenschappen gestudeerd. In 2008 heb ik de postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog afgerond en ben ik BIG-geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog. Ik ben opgeleid tot EMDR Practitioner Europe en lid van de Vereniging EMDR Nederland (VEN) en Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologen (NVGZP). Tevens ben ik SKJ geregistreerd. Middels scholing blijf ik mezelf ontwikkelen om zo steeds de hoogst mogelijke expertise te verweven in de behandeling. Naast behandeling geef ik supervisie en werkbegeleiding aan basispsychologen en psychologen in opleiding tot GZ psycholoog.

In mijn eigen psychologenpraktijk ~Psychologie Veerkracht~ behandel ik ook volwassenen.

BIG-nummer: 09910932625